PROJECTE
Aquest projecte el vam iniciar pensant en la situació sanitària actual, en què molts grups escolars es veuen obligats a restar confinats a causa de la COVID-19. No només vam pensar que podria ser un bon recurs pels grups confinats, sinó que també vam pensar que el fet d'haver-se de traslladar a Girona per fer una sortida, podia resultar problemàtica, pel fet d'haver d'utilitzar transport o necessitar més professionals a l'hora de fer una sortida.
CONTEXT
CONTEXT
A més a més, vam pensar que aquest projecte també podria funcionar per a persones que no es poden desplaçar amb tanta facilitat o que es veuen obligades a restar en un espai determinat, sigui en una residència o a l'hospital.
Però també vam pensar que era una bona oportunitat per utilitzar-se com una eina complementària a l'hora de fer activitats d'aula fent que sigui un recurs de desenvolupament i d'aprenentatge.
CURRÍCULUM
CURRÍCULUM
Aquest projecte es va crear pensant en el currículum de primària. Per aquest motiu, expliquem quins àmbits i àrees es treballen amb aquest projecte i quines són les principals competències.
Àrea de llengua catalana i castellana
Competència 1. Comprendre textos orals de la vida quotidiana, dels mitjans de comunicació i escolars.
Competència 4. Llegir amb fluïdesa per comprendre textos de la vida quotidiana, dels mitjans de comunicació i escolars en diferents suports i formats.
Competència 5. Aplicar estratègies de comprensió per obtenir informació, interpretar i valorar el contingut d’acord amb la tipologia i la complexitat del text i el propòsit de la lectura.
Competència 14. Conèixer i valorar la diversitat lingüística i cultural de Catalunya, l’Estat espanyol, d’Europa i del món.
Àmbit lingüístic
Àrea de coneixement del medi natural social i cultural
Competència 2. Interpretar el present a partir de l’anàlisi dels canvis i continuïtats al llarg del temps, per comprendre la societat en què vivim.
Competència 3. Interpretar l’espai a partir dels elements del territori i de les seves representacions per situar-s’hi i desplaçar-se.
Àrees d’educació artística: visual i plàstica, música i dansa.
Competència 3. Comprendre i valorar elements significatius del patrimoni artístic proper, de Catalunya i d’arreu.
Competència 5. Construir nou coneixement personal mitjançant estratègies de tractament de la informació amb el suport d’aplicacions digitals.
Àmbit transversal i vinculat a totes les àrees curriculars.
Competència 2. Ser conscient del que se sap i del que cal aprendre.
Competència 6. Adquirir el gust per aprendre i per continuar aprenent.
Àmbit artístic
Àmbit coneixement del medi
Àmbit digital
Àmbit transversal i vinculat a totes les àrees curriculars.
Àmbit aprendre a aprendre
Els programes utilitzats en aquest projecte s'han triat perquè entre ells es podien complementar molt bé. A continuació podeu veure'n les raons.
PROGRAMES
PROGRAMES
COSPACES
Volíem portar l’exterior a l’interior de les cases i aules, per tal de poder esmenar els efectes negatius de la pandèmia. CoSpaces ha permès crear un món virtual obert, semblant al qual es pot trobar en els scaperooms, on les pistes es troben lliures en l’espai, disposades per ser interpretades. Els infants podran discriminar la informació necessària per poder superar els reptes, afavorint el tractament crític de la informació que aniran trobant al llarg de l’aventura. Presentar la ciutat de Girona com si fos un videojoc permet captar l’atenció dels infants i crear una experiència immersiva, fent aprenentatges culturals, lingüístics i de patrimoni històric de la ciutat.
Deck.toys ens ha ajudat a organitzar els reptes i veure la seqüenciació del progrés dels participants. A més, ha servit com a programa per validar la superació dels reptes i ajudar amb un suport audiovisual per acabar d’assolir, definitivament, els aprenentatges. Dek.toys ens va ajudar també com una eina de recull informatiu a l’hora de treballar els continguts conceptuals i com relacionar-los amb les pistes trobades, així com amb els reptes superats.
DECTOYS
Wix és la plataforma que ens ha ajudat a cohesionar els dos programes i estructurar-ho, així com poder explicar les instruccions i el projecte. A més, el farem servir com un suport de millora en l’apartat d'opinió, on els participants podran deixar els comentaris i les millores o recomanacions, per tal de millorar l’experiència.